Beoefen yoga met behulp van je bureaustoel

Eerder benoemde wij 5 tips om meer te bewegen op kantoor. Voor deze tips moest je de werkplek verlaten. In dit artikel laat ik je echter zien hoe je de bureaustoel kunt gebruiken als instrument om meer te bewegen op kantoor. Voor bepaalde yoga oefeningen hoef je de werkplek namelijk niet te verlaten. Benieuwd welke yoga oefeningen dit zijn? Lees dan verder.

Waarom yoga op de werkplek?

Yoga komt oorspronkelijk uit India en draait om het samenbrengen van lichaam en geest. Ademhaling, concentratie en lichamelijke oefeningen zijn daarbij erg belangrijk. Er zijn genoeg redenen te noemen om yoga te beoefenen. Het werkt stress verlagend en het lichaam krijgt de beweging die het tijdens het werken nodig heeft. Daarnaast zal de circulatie van bloed verbeteren en yoga kan zelfs zorgen voor gewichtsverlies. Bovenal zorgt yoga ervoor dat je soepel wordt. Genoeg redenen dus om yoga te beoefenen op de werkplek.

Heb je last van rug-, schouder- of nekklachten

Yoga helpt ook bij het verminderen van rug-, schouder- en nekklachten. Wellicht heb je op dit moment last van één van die drie klachten. Dan is het zeker aan te raden om de gezondheid van jouw eigen lichaam weer even op plaats 1 te zetten. De onderstaande video is voor jou (en mij) als beginner geschikt om mee te starten. Deze yoga sessie richt zich vooral op de rug, schouders en nek. Probeer daarom zes minuten aan yoga te doen met de onderstaande video:

3 tips om yoga te beoefenen op jouw bureaustoel

1. Haal goed en diep adem, het liefst via de buikademhaling. Probeer bij het uitademen jouw buik in te trekken. Bij het inademen zet je buik weer uit. Op die manier is je concentratie beter en neemt jouw lichaam de nodigde zuurstof op.

2. Wees ontspannen. Door goed adem te halen zal je automatisch al rustiger worden. Wees je daarnaast bewust van spanning in je lichaam en ontspan bewust. Dit komt je productiviteit en je concentratie ten goede.

3. Let op je houding. Deze tip heeft relatie met tip 1 en 2. Door een goede houding ben je beter in staat op goed adem te halen en te ontspannen. Daarnaast zorgt een goede houding er voor dat eventuele klachten worden beperkt.