Bureaustoel voor hernia

​Wanneer je een hernia hebt, kan het vinden van de juiste bureaustoel erg lastig zijn. Tegen welke problemen loop je precies aan en waar moet een bureaustoel voor een hernia patiënt aan voldoen? We leggen het graag uit in dit artikel. Zo komen we dichterbij onze missie om iedereen goed te laten zitten en zitproblemen op te lossen. 

Wat is een hernia?

Een hernia is een uitpuiling van weefsel of een orgaan uit een holte in het lichaam. Een hernia komt meestal voor in de vorm van een rughernia, maar kan ook voorkomen in de nek. Daarnaast vallen breuken – zoals de liesbreuk, navelbreuk en de littekenbreuk – ook onder hernia’s.

Rughernia

Als het gaat om een rughernia, dan gaat het om een uitpuiling van een tussenwervelschijf. Deze tussenwervelschijf drukt tegen het ruggenmerg of een zenuw, waardoor deze geïrriteerd of ontstoken raakt. Hierdoor kan de pijn doorstralen naar één of meerdere benen, de (onder)rug en de billen. Deze druk kan er in sommige gevallen ook voor zorgen dat je op de plaats van de zenuw een slapend, tintelend gevoel ervaart.

Bekijk onze stoel voor rugklachten

Oorzaken van een hernia

Bij mensen met een hernia is deze tussenwervelschijf meestal al wat zwakker bij de geboorte, waardoor dit op latere leeftijd tot uiting komt. Een hernia komt het meest voor bij mensen van 20 tot 50 jaar. De pijn bij een hernia komt vaak voor in periodes. Soms ervaar je heel veel pijn en soms heb je hier nauwelijks tot geen last van.

Een hernia kan ook ontstaan door de rug zwaar en lang te belasten in de verkeerde houding, bijvoorbeeld door verkeerd zitten. Het is daarom altijd goed om jouw zithouding te verbeteren. Ga bijvoorbeeld op zoek naar een bureaustoel die geschikt is voor jouw lichaam. Zo kun je op een gezonde manier zitten, zonder jouw lichaam te belasten.

Hoe kun je herstellen van een hernia?

Het is mogelijk om van een hernia te herstellen. In 80% van de gevallen gebeurt dit zonder operatie. Het lichaam kan namelijk zelf de uitpuiling van het weefsel of het orgaan opruimen. Hierdoor slinkt de uitpuiling en ervaar je in het positieve geval binnen 8 tot 12 weken al minder pijn. Hoewel de pijn steeds verder afneemt, duurt het wel even voor de hernia volledig uit het lichaam verdwenen is. In totaal kan dit meer dan een jaar duren, waarbij het ook heel belangrijk is om goed op je lichaam te letten.

Het is misschien heel verleidelijk om veel te rusten wanneer je last hebt van je rug. Toch is het in de meeste gevallen beter om te blijven bewegen. Bij een hernia is het goed om te gaan wandelen, zwemmen of yoga te doen. Ook een bezoekje aan de fysiotherapeut kan je heel erg helpen.

Door voldoende te bewegen zal het herstel sneller gaan, blijf echter wel altijd letten op je houding. Probeer geen dingen te forceren en als je sport of iets optilt, doe dit dan met beleid en in de juiste houding. Ook wanneer je uitrust, probeer dan te letten op je lichaamshouding. Je kunt het beste je rug goed recht houden bij het zitten en een stoel gebruiken die dit ook op een natuurlijke wijze ondersteunt.

Wat is de beste zithouding bij een hernia?

Je begrijpt vast dat een rechte rug de basis is van een goede zithouding. Echter kan dit erg lastig zijn om vol te houden als de rest van je zithouding niet optimaal is. Bijvoorbeeld als je laptop te laag staat, waardoor je er met een gebogen rug achter zit. We vertellen je graag hoe je het beste kunt zitten bij een hernia, maar ook als je andere rugklachten ervaart.

De basis voor een goede houding zijn je benen. Als je benen stevig op de grond staan, dan ondersteun je daarmee de rest van je lichaam. Zeker wanneer je kleiner bent dan gemiddeld, kan het lastig zijn om goed bij de grond te komen. Het kan dan helpen om te zoeken naar een stoel speciaal voor jouw lengte of om gebruik te maken van een voetenbankje. Laat je stoel in ieder geval indien mogelijk zo ver naar beneden zakken tot je voeten stevig op de grond staan.

Het is het beste als je stoel je rug volgt en de vorm heeft van een S. Op die manier is het gemakkelijker om met je rug volledig tegen de leuning aan te zitten, zonder dat je ergens te weinig steun hebt. Mocht je geen stoel hebben met een S-vormige rugleuning, dan kan het helpen om in de onderrug en in de nek een kussentje te plaatsen voor extra ondersteuning.

Zorg daarnaast dat hetgeen wat je aan het doen bent zich op ooghoogte bevindt. Of je nu bezig bent op je laptop of met een activiteit, zoals schrijven, knutselen, tekenen of breien. Het is belangrijk dat je dit op ooghoogte doet, zodat je niet continu voorover buigt. Bij je laptop kan het helpen om gebruik te maken van een laptopstandaard in combinatie met een losse muis en toetsenbord. Verder is het verstandig om aan een tafel te werken die vanuit je stoel gezien op ellebooghoogte staat.

Ook het opstaan vanuit je stoel is erg belangrijk. Dit moet tevens met de juiste aandacht gebeuren. Als je opstaat doe dit dan altijd voorzichtig. Zet beide voeten stevig op de grond, houd je rug recht, je schouders licht naar achter en trek je buik in. Sta dan pas op.

Download ons e-book

Zitproblemen ontstaan vaak door standaard bureaustoelen die het lichaam niet goed ondersteunen. Bij aanschaf van deze stoelen baseren bedrijven zich meestal op bureaustoelnormen, ontwerp, trends en prijsstelling. Uit onze ervaring blijkt dat zij kennis missen over zitproblematiek.

Harmonie tussen mens en bureaustoel helpt je met deze onderwerpen.

Vraag ons handboek aan!

De geschikte bureaustoel voor een hernia patiënt

Wanneer je het idee hebt dat je zithouding automatisch verkeerd is, omdat je niet voldoende steun krijgt van je huidige stoel(en). Dan kan het goed zijn om eens op zoek te gaan naar een geschikte bureaustoel voor een hernia patiënt. Wanneer je last hebt van een rug- of nekhernia kun je namelijk heel veel baat hebben bij een bureaustoel die volledig aansluit bij jouw lichaam.

Wil je investeren in een goede bureaustoel? Ga dan in plaats van voor een ergonomische bureaustoel voor een speciaal aangepaste bureaustoel bij een hernia. Een ergonomische bureaustoel is een bureaustoel met meer opties dan een traditionele bureaustoel. Je kunt hierbij namelijk ieder onderdeel van de bureaustoel instellen, waardoor je de stoel meer naar je lichaam kunt afstellen.

Het nadeel? Hoewel je een bureaustoel met goede ergonomie kunt afstellen naar je lichaam, kan dit bij rugklachten, bijvoorbeeld door een hernia, niet voldoende zijn. Als je lichaam net iets anders is dan gemiddeld, bijvoorbeeld door je lichaamslengte of de vorm van je rug, kan dit in een ergonomische bureaustoel alsnog problemen opleveren. Het kan daarom erg goed zijn om eens te kijken naar een volledig aangepaste bureaustoel bij een hernia. Dit soort stoelen worden op maat gemaakt aan de hand van je lichaam en daar heb je nog jarenlang plezier van.

Aangepaste bureaustoel voor rugklachten van EMTEK

EMTEK Ergonomics is gespecialiseerd in het maken van bureaustoelen op maat. Wij kijken altijd naar jouw persoonlijke situatie, zowel naar je lichaam als jouw werkplek. Wij zijn een Nederlands bedrijf met een passie voor zitten.

Zitten hoeft niet slecht voor je te zijn, zolang je maar zorgt dat je zit op een stoel die je lichaam goed doet. Wij focussen ons daarom op unieke bureaustoelen die per persoon op maat worden gemaakt. Ieder persoon is anders en niemand is een nummertje. Het is belangrijk dat jouw zitprobleem, maar ook jouw zitcomfort, serieus wordt genomen. Hoe beter jij zit, hoe lekkerder jij in je vel zit.

Wanneer je last hebt van een hernia, kan de zoektocht naar de juiste bureaustoel lastig zijn. Jouw rug heeft namelijk andere zorg nodig. Zeker als je met een hernia zittend werk uitvoert. Het liefst wil jij jouw werk ook helemaal kunnen uitvoeren en daarom is het belangrijk om te investeren in een aangepaste bureaustoel voor rugklachten, zoals een hernia.

Bureaustoel expert EMTEK heeft een speciale aangepaste bureaustoel voor rugklachten. Bij deze bureaustoelen ligt de focus al op het ondersteunen van de rug. Zo is de rugleuning voorzien van een kwalitatief hoogwaardig schuim dat extra ondersteuning biedt. Verder is de aangepaste bureaustoel voorzien van armsteunen, waarop je jouw armen kunt laten rusten en daarmee minder druk legt op de schouders en bovenrug.

Stevige ondersteuning van de rug met een bureaustoel op maat

Alleen zorgen wij er daarnaast ook voor dat de rugleuning ook echt jouw rug ondersteunt. Dit doen we door naar jouw wensen te luisteren en een bureaustoel op maat te maken die de lijn van jouw rug helemaal volgt. We doen dit onder andere door uw rug optimaal te ondersteunen met luchtkussens. Deze kunnen wij nog plaatsen op plekken waar dat nodig is, zoals bijvoorbeeld bij je onderrug. We kijken hierbij ook naar jouw werkplek, zodat de stoel niet alleen aansluit bij jou, maar ook bij je bureau waar je iedere werkdag zit.

Als hernia patiënt kun je ook veel pijn ervaren in je benen. In veel gevallen zelfs nog wel meer dan in de rug zelf. Daarom kun je bij EMTEK Ergonomics ook een beensteun bestellen. Deze is zowel los als bij een bureaustoel op maat verkrijgbaar. Ook de beensteun wordt eventueel op maat gemaakt voor jouw benen. Dit om goed aan te sluiten bij de lengte van jouw benen, maar ook bij jouw persoonlijke pijnklachten. Zo wordt je lichaam echt helemaal ondersteunt bij het zitten aan je bureau en worden de pijnklachten tijdens jouw werk hopelijk een stuk minder.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Ben je benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Je kunt vrijblijvend contact met ons opnemen  via het formulier. Wij komen dan graag, indien mogelijk, langs op je werkplek met een passtoel. Zo kun je kijken hoe de passtoel bevalt, maar kunnen wij ook direct inmeten. Het inmeten is geheel gratis en vrijblijvend.

Bij het inmeten kijken wij uiteraard naar de vorm van jouw rug, om te kijken waar de bureaustoel aan de hand van de passtoel nog beter zou kunnen aansluiten. Verder kijken we ook naar jouw lichaamslengte, postuur en bespreken we eventuele klachten die je op dit moment ervaart. Zo weten we precies wat we moeten doen om een bureaustoel te maken die perfect bij jou past.

Na het inmeten ontvang je ook vrijblijvend een offerte van jouw bureaustoel op maat. Zo kun je zelf beslissen of een aangepaste bureaustoel voor jouw rugklachten iets voor jou is, of dat je het toch houdt bij je huidige bureaustoel. Mocht je voor de bureaustoel op maat willen gaan, dan gaan wij aan de slag! We maken de bureaustoel voor je in onze werkplaats en onderwerpen hem aan een grondige kwaliteitstest. Binnen 3 tot 6 weken leveren we de bureaustoel persoonlijk bij je af. Zo kunnen wij de bureaustoel waar nodig nog voor je afstellen en de juiste zithouding bij een hernia verder toelichten.

Zit je helemaal goed? Dan kun je vanaf nu genieten van jouw eigen bureaustoel. Zit het nog niet helemaal goed? Dan lossen wij het probleem op, zodat je snel wel kunt genieten naar verwachting!

Wil je meer weten over een bureaustoel op maat? Dan kun je uiteraard contact met ons opnemen via het contactformulier of door te bellen naar +31(0)228-520803.

Vraag een gratis passing aan!