Bureaustoel met hoofdsteun

Wanneer je aan het werk bent, kan het fijn zijn om tussendoor je hoofd te laten rusten. Bij een bureaustoel met hoofdsteun kun je zo achteroverleunen en heb je meteen de juiste ondersteuning. Maar dat is niet het enige voordeel dat een hoofdsteun met zich meebrengt. We leggen je graag uit wat alle voordelen van een stoel met hoofdsteun zijn.

Een standaard bureaustoel eindigt meestal qua hoogte net onder je nek. Wanneer je moeite hebt met rechtop zitten, dan maakt een bureaustoel zonder nekkussen of hoofdsteun het niet gemakkelijker. Een ergonomische bureaustoel met hoofdsteun zorgt er namelijk voor dat het veel aangenamer wordt om tegen de rugleuning aan te zitten. Het ontlast daarmee de druk op de halswervelkolom en het is veel beter voor je rug. Zeker wanneer je al kampt met rug- of nekklachten is dit de manier om tijdens het werk gemakkelijk een ontspannen houding aan te nemen en je lichaam te ontlasten.

Bij EMTEK Ergonomisch maken we bureaustoelen op maat en ook een hoofdsteun is daarbij een optie. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan direct contact met ons op voor meer informatie.

Wat zijn de voordelen van een bureaustoel met hoofdsteun?

  • Wanneer je veel last hebt van pijn in je bovenrug en je nek, of veelvuldig automatisch naar voren leunt tijdens je werk, dan kan een hoofdsteun hierin een uitkomst bieden. De hoofdsteun zorgt ervoor dat je jouw houding nog gemakkelijker kan corrigeren en wanneer je dat doet, zal de pijn snel verminderen.
  • Buiten dat je je houding gemakkelijk kunt corrigeren, zorgt het er ook voor dat je jouw schouders, nek en hoofd kunt ontspannen. Wanneer je geen ondersteuning hebt bij jouw schouders, dan neem je al snel een gespannen houding aan. Met de juiste ondersteuning van de bovenrug en nek, is ontspannen zitten een stuk gemakkelijker.
  • Als je langer bent dan gemiddeld, dan kan het zijn dat een bureaustoel in je rug al snel te laag is. Zeker zonder hoofdsteun heb je dan niet voldoende ondersteuning. Wanneer je dan kiest voor een ergonomische bureaustoel die je volledig kunt afstellen en ook beschikt over een hoofdsteun, dan kan hij jouw volledige rug ondersteunen. Iets wat je als je wat langer bent, zeker nodig hebt!

Een ergonomische bureaustoel kopen? Hier moet je op letten!

Naast een hoofdsteun zijn er meer onderdelen waar een comfortabele bureaustoel aan moet voldoen. Zeker wanneer je veel uren achter de computer doorbrengt, is het belangrijk dat je tijdens het zitten goed wordt ondersteund. Na het zitten zou je jezelf uitgerust moeten voelen, in plaats van vermoeid door de pijn die je bij het zitten ervaart. Daarom leggen we je graag uit waar je op moet letten als je een ergonomische bureaustoel gaat kopen.

1. De juiste bureaustoel voor jouw lichaam

​Ieder lichaam is anders. De ene persoon is kleiner dan gemiddeld, waar de ander juist langer of zwaarder is. Daarbij kun jij hele andere lichamelijke klachten ervaren bij het zitten, dan één van je collega’s. Voor ieder lichaam en iedere soort klacht is er een bureaustoel die daarbij past. Zo heb je speciale bureaustoelen op maat voor lange mensenkleine mensenmensen die zwaarder zijn dan gemiddeld of minder mobiel, maar ook bureaustoelen bij rugklachten of heupklachten. Kies daarom altijd de juiste bureaustoel die 100% aansluit bij jouw lichaam. Zo weet je zeker dat je in de toekomst geen zitklachten meer ervaart.

2. De hoogte van de bureaustoel

Hoewel de term ergonomisch je misschien doet denken dat de bureaustoel af te stellen is voor ieder lichaam, is dat helaas niet altijd zo. Vaak zijn ergonomische bureaustoelen alsnog afgestemd op de gemiddelde lichaamslengte en het -formaat. Ga je een bureaustoel kopen, dan is het altijd verstandig om allereerst naar de hoogte te kijken.

Kunnen jouw beide voeten plat op de grond staan met zitten, waarbij je heupen nog hoger zijn dan knieën? Dan is de zithoogte goed ingesteld. Hierdoor heb je meteen de juiste basis voor de rest van jouw zithouding te pakken.

3. Een instelbare zitdiepte

Het gedeelte waar je op zit, kun je bij een goede ergonomische bureaustoel ook instellen. Het is hierbij belangrijk dat je ruimte overhoudt tussen je knieholte en de stoel, deze ruimte mag ongeveer ter grootte zijn van een vuist. Je moet hierbij wel tegen de rugleuning aan kunnen blijven zitten. Zo zit je namelijk het meest comfortabel, zonder last te krijgen van je zitvlak.

4. Volledige ondersteuning van rug en nek

Tot slot, het laatste onderdeel is de volledig ondersteuning van de rug en nek. Rug- en nekklachten komen veelvuldig voor door een verkeerde zithouding, die meestal voortkomt uit een stoel die te weinig ondersteuning biedt. Voor de volledige ondersteuning van de rug en de nek zijn verschillende onderdelen waar een stoel aan moet voldoen:

Wanneer je met je rug tegen de leuning aan zit, dan moet de leuning de holte in je onderrug opvullen. Dit wordt ook wel de lendensteun genoemd, die je in een goede bureaustoel kunt afstellen. Het is belangrijk om hem zo af te stellen dat je met je gehele rug tegen de leuning aan rust, zonder dat er bij je onderrug een opening ontstaat.

De rugleuning is het beste wanneer hij de rug volledig volgt. Als dit zo is, dan zie je er overdreven gezien een S-vorm in terug. Naast je onderrug zouden ook je schouders volledig tegen de rugleuning aan moeten rusten en het liefst is de bureaustoel voorzien van een hoofdsteun, waardoor je jouw schouders, nek en hoofd ook kunt laten rusten.

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar armsteunen zijn belangrijk voor het ontlasten van je rug. Door je armen te laten rusten, ontspan je automatisch je nek en schouders. Een bureaustoel zonder armleuningen zal je lichaam daarom niet voldoende ondersteunen. Je armleuningen stel je af ter hoogte van je ellebogen voor een ontspannen en goede zithouding.

Direct contact opnemen met EMTEK Ergonomics? Bel +31 (0) 228 – 520 803.