Handboek aanvragen

Zitproblemen ontstaan vaak door standaard bureaustoelen die het lichaam niet goed ondersteunen. Bij aanschaf van deze stoelen baseren bedrijven zich meestal op bureaustoelnormen, ontwerp, trends en prijsstelling. Uit onze ervaring blijkt dat zij kennis missen over zitproblematiek.

Criteria om bureaustoelen aan te schaffen
Stel bureaustoelen in middels stappenplan
Merk verkeerde zithoudingen snel op
Signaleer snel wie niet goed kan zitten
Verhelp en voorkom zitproblemen

Wat leer je?

Aankoopcriteria van bureaustoelen

In het handboek leer je meer over criteria die belangrijk zijn bij het kopen van bureaustoelen voor in kantooromgevingen. Niet elke bureaustoel is namelijk geschikt. Zo zorgt een stoel die voldoet aan de NEN-EN 1335 en NPR 1813 niet noodzakelijk voor dat jij of je collega goed zit.

Stel in 5 stappen de werkplek in

Onze zitspecialisten volgt deze stappen om ervoor te zorgen dat iemand goed zit op de bureaustoel. De beschreven stappen in het handboek geven hetzelfde stappenplan, maar met meer aandachtspunten en tips en is dus nóg uitgebreider.

Compensatiehoudingen opmerken​

Wat zijn veelvoorkomende zithoudingen van je mannelijke en vrouwelijke collega’s? Hierover leer je meer op pagina 10 van het handboek. Er zijn bijvoorbeeld twee bekende zithoudingen die je wellicht al herkent. Gelukkig zorgen een paar kleine aanpassingen voor een flinke verbetering van de zithouding.

Voor wie is een standaard ergonomische bureaustoel niet geschikt​

Bij sommige mensen voldoet de standaard stoel niet. Wat je ook probeert, zij blijven een verkeerde zithouding aannemen om de ontbrekende ondersteuning te compenseren. Twijfel niet aan jezelf. Niet iedereen past namelijk op een standaard bureaustoel, hoe goed en verstelbaar deze ook is. Bereid je erop voor dat minstens 1 op de 15 mensen afwijkt van de norm door een (combinatie) van factoren die het handboek noemt.

Ontvang ons handboek op jouw voorkeursmanier!

Of je nu de voorkeur geeft aan digitaal downloaden of liever een fysiek exemplaar via de post ontvangt, wij hebben je gedekt. Hieronder vind je twee formulieren die je kunt gebruiken. Eentje is voor het aanvragen van de digitale versie en de andere is voor het ontvangen via de post. Vul het formulier in dat overeenkomt met jouw voorkeur.

Download hier ons handboek

Ontvang het handboek via de post

Dirk Messchaert

“De stoel van EMTEK heeft mijn werk een stuk aangenamer gemaakt. Ik zit nu op kantoor als ieder ander mens. Het bevalt zo goed dat ik er voor thuis ook één heb aangeschaft.”

Lees verder
Trots op onze klanten