De beste bureaustoel voor thuis

We werken op dit moment meer vanuit huis dan ooit. Vaak komen we dan tot de realisatie dat ons huidige bureau en bureaustoel toch niet geschikt zijn om hele dagen aan te zitten. Met het gevolg dat we meer lichamelijke klachten ervaren, zoals nekpijn en rugpijn of concentratieproblemen. Wanneer je één van deze dingen ervaart is het heel goed dat je op zoek bent gegaan naar de beste bureaustoel voor thuis. In dit artikel bespreken we waar je op moet letten bij het kopen van een bureaustoel voor thuis en hoe je de geschikte bureaustoel vindt voor jou

 

Wat is de beste bureaustoel voor thuis?

Hoewel we heel graag antwoord zouden geven op de vraag “wat is de beste bureaustoel voor thuis?” is er eigenlijk geen antwoord. Er bestaat namelijk niet één specifieke bureaustoel die het beste is voor thuis. Een goede bureaustoel is voor ieder persoon anders. Iedereen heeft namelijk andere wensen en een ander soort werkplek. Het is niet mogelijk om één bureaustoel als beste te bestempelen.

Maar natuurlijk zijn er wel punten waar je bij de aankoop van een nieuwe bureaustoel op kunt letten. Net als ieder persoon is ook niet iedere bureaustoel hetzelfde. Niet alleen de eigenschappen van bureaustoelen verschillen van elkaar, maar ook de prijzen van bureaustoelen lopen erg uiteen. Wanneer je een investering doet, wil je natuurlijk wel dat dit de juiste is. We helpen je daarom graag op weg en geven je antwoord op de vraag: waar moet ik opletten bij het kopen van een bureaustoel?

Bekijk onze stoelen

Waar moet ik op letten bij het kopen van een bureaustoel?

Een bureaustoel lijkt een simpele aankoop, maar door alle verschillen zie je soms door de bomen het bos niet meer. Bij het kopen van een goede bureaustoel zijn er een aantal aandachtspunten. Hoewel je een bureaustoel misschien graag zou kopen omdat hij bijvoorbeeld stijlvol is en past bij het interieur, kun je dat meestal beter niet doen. De bureaustoelen die er leuk uitzien, zijn meestal niet het beste voor ons lichaam. Er is bij het ontwerpen van deze bureaustoelen gelet op het design en niet op comfort.

Wanneer je kiest voor een bureaustoel let er dan op dat je gaat voor een bureaustoel met een kruisvoet met vijf poten en wielen, een gasveer, een zitvlak dat diep genoeg is, een S-vormige rugleuning en twee armsteunen. Het klinkt nogal basic, maar deze dingen kunnen echt ontbreken bij een bureaustoel die er ‘vooral mooi’ uitziet. Dat terwijl ze er wel voor zorgen dat je lang en comfortabel kunt zitten.

We lichten de eisen voor het kopen van een bureaustoel die geschikt is voor het thuiswerken hieronder gedetailleerd toe.

 1. Een S-vormige rugleuning
  Ga voor een rugleuning die goed in de holte van je rug past, mogelijk met een steun voor de nek. Een goede rugleuning volgt in de meeste gevallen de volledige rug en is voorzien van een S-vorm. Op deze manier valt de bolling van de rugleuning precies in het holle gedeelte van de onderrug, waardoor je rug gemakkelijker tegen de leuning aan kan rusten. Een goede rugleuning is een belangrijk onderdeel van een bureaustoel. Deze bespaart je niet alleen rug- en nekklachten, maar ook klachten als hoofdpijn die daaruit ontstaan.
 2. Verstelbare lendensteun
  De lendensteun is de bolling van de rugleuning die in het holle gedeelte van de onderrug valt. Er zijn bureaustoelen waarbij je deze bolling kunt verstellen. Als het niet verstelbaar is bevindt deze bolling zich dikwijls te laag, waardoor het niet in het lumbale gedeelte van je rug valt, maar daar onder. Bij de meeste ergonomische bureaustoelen is het verstelbare traject 6 centimeter. Als je rond de 1.80 meter bent, kan dit voldoende zijn voor jou.Ben je echter kleiner of groter dan gemiddeld, of bevindt het lumbale gedeelte van je rug zich iets hoger dan gemiddeld? Dan kun je beter op zoek gaan naar een bureaustoel met een groter lendensteun versteltraject. EMTEK Ergonomics heeft bijvoorbeeld de Fit Office bureaustoel die je maar liefst 18 centimeter kunt verstellen. Deze is daarom beter geschikt voor kleinere of langere mensen.
 3. Armsteunen die het lichaam ondersteunen
  Armsteunen zijn niet op iedere bureaustoel of stoel te vinden, maar ze zijn wel heel belangrijk in het ondersteunen van het lichaam tijdens het zitten. Bij jouw nieuwe bureaustoel voor thuis kun je daarom het beste gaan voor armleuningen die je kunt verstellen in hoogte diepte en breedte, zodat ze jouw lichaam op de juiste manier ondersteunen.Wanneer je de armleuningen goed hebt ingesteld, worden de schouders en de nek ontlast. Hierdoor kun je gemakkelijk een ontspannen houding aannemen. Let er ook op dat de armsteunen niet te breed voor je zijn of dat je ze in de breedte kunt afstellen. Dat helpt om jouw armen fijn te blijven bewegen.
 4. Je zit comfortabel met je voeten op de grond
  Een andere belangrijke eis bij het kopen van een goede bureaustoel is dat je comfortabel kunt zitten met beide voeten op de grond. Bij vrijwel alle bureaustoelen kun je de hoogte instellen, maar soms is dit niet genoeg. Zeker wanneer je langer of korter bent dan gemiddeld, kan het handig zijn als je de zitdiepte kunt aanpassen. Wanneer je dit kunt instellen bepaal je hiermee de afstand tussen rugleuning en de punt van de stoel. Zo voorkom je dat je verder naar voren gaat zitten om je benen 90 graden te buigen.
 5. De kwaliteit van de bureaustoel
  Het is fijn als de bureaustoel die je koopt ook een tijdje meegaat. Het is goed om te kijken naar het materiaal. Een bureaustoel is het stevigst als hij is gemaakt van staal. Verder kan het handig zijn om te weten of je bepaalde onderdelen kunt vervangen als ze stuk gaan. Zo voorkom je dat je investeert in een stoel, die je direct niet meer kunt gebruiken als een onderdeel van binnen of buiten kapot gaat.
 6. Test de stoel een tijdje
  Je kunt je volledig inlezen over een stoel of een stoel 10 minuten uitproberen, maar dan kun je alsnog niet zeggen hoe hij een hele dag zit. Bekijk daarom of het mogelijk is om de stoel te testen en eventueel terug te brengen of aan te laten passen wanneer hij na een tijdje toch niet bevalt. Zo voorkom je dat je een bureaustoel koopt die achteraf gezien toch niet goed genoeg bij je past. Op maat gemaakte bureaustoelen kunnen bijvoorbeeld altijd aangepast worden.

Download ons e-book

Zitproblemen ontstaan vaak door standaard bureaustoelen die het lichaam niet goed ondersteunen. Bij aanschaf van deze stoelen baseren bedrijven zich meestal op bureaustoelnormen, ontwerp, trends en prijsstelling. Uit onze ervaring blijkt dat zij kennis missen over zitproblematiek.

Harmonie tussen mens en bureaustoel helpt je met deze onderwerpen.

 

Vraag ons handboek aan!

Wat maakt een bureaustoel ergonomisch?

We haalden het in de vorige paragraaf al even aan: de ergonomische bureaustoel. Je hebt de term vast voorbij zien komen bij jouw zoektocht naar de beste bureaustoel voor thuis. Alleen wat maakt een bureaustoel eigenlijk ergonomisch? Waar verschilt het van de traditionele bureaustoel, die we allemaal kennen? We leggen je graag uit wat een ergonomische bureaustoel is en wat de beste ergonomische bureaustoel is voor thuis.

Een traditionele bureaustoel wordt op grote schaal geproduceerd en aan de hand van de gemiddelde lengte en het gemiddelde postuur. Deze stoel heeft weinig verstelbaarheid. Wanneer je lichaam hier bij aansluit, kan dit een prima bureaustoel voor je zijn. Alleen de kans dat jouw lichaam precies binnen alle gemiddelden valt is klein. Doordat je deze bureaustoelen hooguit kan aanpassen in de zithoogte, kun je er ook niet veel aan doen om de stoel wel naar jouw lichaam te vormen.

Als alternatief zijn de ergonomische bureaustoelen op de markt gekomen. Deze bureaustoelen worden ook gemaakt aan de hand van gemiddelden, maar zijn iets beter af te stellen. Bij een ergonomische bureaustoel kun je dus de rugleuning, de lendensteun, de armsteunen, de zithoogte en -diepte beter afstellen.

Ondanks dat deze ergonomische bureaustoelen verstelbaar zijn, geven ze vaak niet de juiste steun op de juiste plaatsen, bieden ze weinig comfort én volgen ze vaak niet de welving van het menselijk lichaam. Dit komt doordat ze gemaakt worden aan de hand van normen. Deze normen houden geen rekening met de persoon die erop komt zitten, maar met de afmetingen en kwaliteitseisen die door de commissie bepaald zijn. Zodoende zijn de stoelen vaak hard en krijgen mensen er last van.

Nu vraag je je vast af wat dan wel de beste ergonomische bureaustoel is. Simpelweg een bureaustoel die jou past, die voldoende instelbaar is, die de rondingen van jouw lichaam goed volgt én die voldoende comfort biedt.

Goede bureaustoel voor thuiswerken

Als je een ergonomische bureaustoel gaat kiezen kun je daarom het beste gaan voor een bureaustoel met een groot versteltraject of een bureaustoel op maat. Een voorbeeld van een goede bureaustoel die ruimschoots de standaard versteltrajecten overtreft is de Fit Office bureaustoel. Deze bureaustoel past bij 96% van de mensen en is daardoor uitermate geschikt als bureaustoel voor thuis.

Het mooie is dat je deze bureaustoel niet gewoon geleverd krijgt, maar er ook een zitspecialist met je meekijkt. Zo wordt je bureaustoel meteen door een professional afgesteld naar jouw lichaam en specifiek voor jouw werkplek. Daarnaast kan de specialist meteen bekijken of je zo goed genoeg zit of dat je op een bepaalde plek nog extra ondersteuning nodig hebt, zoals met een voetensteun of een extra kussen in de rug of nek.

De beste bureaustoel voor thuis op maat

De standaard bureaustoelen zijn gericht op mensen met een lengte van 1.80 en een maximaal gewicht van 110 kilogram. Wanneer je kleiner, groter of zwaarder bent dan deze standaarden, dan voldoet een traditionele bureaustoel of zelfs een ergonomische bureaustoel vaak niet. Het helpt dan om voor een bureaustoel op maat te gaan, die volledig wordt gemaakt aan de hand van jouw lichaam en aansluit bij jouw probleem.

EMTEK Ergonomics focust zich volledig op het maken van bureaustoelen op maat. Zo maken wij zowel bureaustoelen op maat voor mensen met verschillende lengtes, maar ook met lichamelijke beperkingen, klachten of ziektes. Denk bijvoorbeeld aan mensen met rugklachten, zoals een hernia, of mensen die slecht ter been zijn.

Wij produceren stoelen met de aandacht voor mensen zelf, waarbij we echt luisteren naar de problemen en daarvoor de juiste oplossing zoeken. Hierdoor wordt een stoel echt uitgekozen en op maat gemaakt voor jou. We streven altijd naar onze missie: iedereen verdient het om goed passend te kunnen zitten. En hiermee hebben we al meer dan 2000 zitklachten opgelost.

Heb je een speciale zitklacht of gaat jouw voorkeur uit naar een bureaustoel op maat, waar je jarenlang mee kunt doen? Hieronder bespreken we de verschillende bureaustoelen die wij aanbieden, zodat je de beste bureaustoel kunt vinden voor het thuiswerken.