Bureaustoel voor rugklachten

Heb je rugpijn bij het zitten? Met rugklachten heb je een bureaustoel nodig die je rug goed ondersteunt. Of je rugklachten nu door een verkeerde zithouding komen, door je lengte, of door een lichamelijke beperking (zoals een hernia, osteoporose of de ziekte van Bechterew). ‘Eenvoudige-‘ of complexe rugklachten, zoals vergroeiingen, voor elke rugklacht bieden wij een gepaste zitoplossing.

​Wij maken voor jou de bureaustoel op maat die je volledige lichaam goed ondersteunt. De zitoplossing richt zich vooral op jouw rug, door jouw rug met een passende rugleuning te volgen. De rugleuning voorzien wij van kwalitatief hoogwaardig soort schuim dat zorgt voor extra ondersteuning. Verder ondersteunen de armsteunen jouw armen, waardoor er minder druk ontstaat op schouders en bovenrug. Met behulp van luchtkussens zijn we in staat om extra steun te geven op plaatsen waar dat nodig is. Zo zorgen wij voor een optimale zitoplossing waarmee jij goed zit.

Voordelen van EMTEK bureaustoel voor rugklachten

De enige op maat gemaakte stoel die ondersteuning biedt bij hernia's, ziekte van Bechterew of andere rugklachten
Een goede ondersteuning van de hele rug en de lendenen
Gratis passing aan de eigen werkplek
Zit-instructie en werkplekaanpassing bij aflevering van de stoel
Bedienbare luchtkussentjes in de onderrug en tussen de schouderbladen.
Goede ondersteuning voor de armen en eventueel voor de nek. ​(waardoor de rug ook ontlast wordt)
Ruimte voor de achterkant van het bekken

Onze werkwijze

Wij slaan graag spijkers met koppen. Mensen komen bij ons terecht om echt goed te zitten. Daarom hanteren wij een beproefde werkwijze die arbeidsintensief te noemen is, maar wel het beoogde resultaat heeft.

Je neemt contact met ons op
We starten een kort interview en bepalen jouw vraag
We voeren ter plaatsen een gratis en vrijblijvende passing uit
We stellen een heldere offerte op
We produceren jouw bureaustoel binnen 4-8 weken
We voeren de laatste controle uit en stellen jouw stoel op de juiste manier voor je in

Benieuwd naar onze persoonlijke aandacht en service?

We helpen je graag met jouw specifieke wens. We hebben jaren ervaring om ook jou lekker te laten zitten.

Neem contact op

Wil je je zitprobleem oplossen?

Benader ons dan middels het formulier. Vervolgens nemen we contact met je op voor een telefonisch interview. Tijdens dit interview bepalen we of een passing per videobellen voldoende is, of dat we een fysieke passing dienen te verrichten aan je eigen werkplek. Hoe dan ook, het inmeten van de stoel is altijd gratis en vrijblijvend!

Bel met +31(0)228-520803 of vul het onderstaande formulier in.
​Op werkdagen nemen we binnen een dag contact met je op.

Vraag een gratis passing aan:

Welke bureaustoel bij rugklachten?

​Ben je op zoek naar een bureaustoel bij rugklachten? Dan zijn er afhankelijk van jouw klachten een aantal dingen waar je op kunt letten. Wij helpen je graag op weg om te ontdekken welke bureaustoel je nodig hebt voor jouw specifieke probleem.

Bureaustoel tegen een verkeerde zithouding

​Wanneer je op dit moment veelvuldig een verkeerde zithouding aanneemt, dan kunnen rugklachten snel ontstaan. Hierbij kun je denken aan pijn in de bovenrug, die doorloopt naar de nek. Of juist lage rugpijn zonder uitstraling. Zit je voor je veel voor je werk? Dan is het verstandig om te investeren in een goede bureaustoel voor je rug, die deze of ergere klachten in de toekomst voorkomt.

Ergonomische bureaustoel op maat

Wanneer je klachten ervaart, zoals lage, hoge rugpijn of nekklachten, dan kun je het beste kiezen voor een ergonomische bureaustoel op maat. Een ergonomische bureaustoel is volledig af te stellen, waardoor de rugleuning goed aansluit bij jouw lichaamshouding en jouw lichaam ondersteunt. Door te gaan voor een ergonomische bureaustoel op maat is ook de rest van de stoel 100% afgesteld op jouw lichaam. Zo is de hoogte precies goed, maar ook bijvoorbeeld de zitdiepte en de rugleuning. Hierdoor weet je zeker dat je een bureaustoel hebt die bij je past en het is er één die jarenlang meegaat.

Bureaustoel voor een hernia of de ziekte van Bechterew

Bij een hernia en de ziekte van Bechterew heb je meestal last van (beginnende) klachten in de onderrug, die in een later stadium kunnen uitstralen. Het is hierbij van belang dat je kiest voor een goede bureaustoel voor je rug om verdere klachten te voorkomen en comfortabel te zitten zonder zitpijn.

Let hierbij heel goed op de juiste ondersteuning van de onderrug. Het kan bijvoorbeeld helpen om te kiezen voor een bureaustoel die extra ondersteuning in de onderrug kan bieden met bedienbare luchtkussens, zoals deze bureaustoel van EMTEK. Maar het is ook belangrijk dat je kiest voor een bureaustoel die je volledige lichaam ondersteunt en onder andere jouw rug met een passende rugleuning volgt.

Er zijn verschillende ergonomische bureaustoelen en bureaustoelen op maat die jouw rug op de juiste manier kunnen ondersteunen. Zeker wanneer je veel last hebt van rugpijn bij het zitten kan het waardevol zijn om te kijken naar een bureaustoel op maat, specifiek gemaakt voor jouw klachten.

Wat is een goede bureaustoel bij osteoporose?

Bij osteoporose neemt je botsterkte af en kunnen botbreuken steeds gemakkelijker ontstaan. Wanneer je hier mee kampt kun je last hebben van de pijn van een nieuwe breuk, maar ook van de pijnklachten van (eerdere) wervelbreuken. De wervelbreuken kunnen ongemerkt zijn ontstaan, en daardoor kun je nu veel pijn ervaren in je rug. Het kan dan heel fijn zijn om voor thuis of op het werk een bureaustoel te kiezen die jouw klachten verminderen

 

Een goede bureaustoel bij osteoporose dient aan de volgende eisen te voldoen:

Hij moet allereerst natuurlijk comfortabel zijn. Je moet er goed op kunnen zitten, het moet je lichaam ondersteunen en je moet er je lichaam tevens in kunnen ontspannen als dat nodig is.
Bij osteoporose is het van belang dat de bureaustoel het hoofd, de wervels en de bovenbenen goed ondersteunt. Een rugleuning van 50 centimeter en een hoek van 90 graden tussen de zitting en de leuning zorgen daarvoor.
Een stevige comfortabele zitting met een goede lengte is essentieel. Kies een zitting die ongeveer 4 centimeter korter is dan de lengte van uw bovenbenen.
Je benen dienen stevig op de grond staan als je in de bureaustoel zit, zodat ze de rest van je lichaam ondersteunen en je gemakkelijk op kunt staan.
Armleuningen zijn belangrijk bij een bureaustoel. Je zit namelijk meer ontspannen als je armen naast je lichaam kunnen rusten. Bovendien krijg je zo minder snel last van rug- en nekklachten.

Met de EMTEK bureaustoel voor rugklachten zit je goed!

Vind je het lastig om zelf een geschikte bureaustoel te vinden die aan alle eisen voldoet? Wanneer je lichaam anders is dan gemiddeld, dan is het vinden van de juiste bureaustoel haast onmogelijk. Gelukkig is er de mogelijkheid om een bureaustoel op maat te laten maken!

Een bureaustoel op maat ondersteunt jouw lichaam volledig. Wanneer wij een bureaustoel voor jou op maat maken, dan ligt de focus hierbij vooral op jouw rug. We zorgen ervoor dat jouw rug met een passende en aansluitende rugleuning gevolgd wordt. Zo kun je comfortabel tegen de rugleuning aanzitten en automatisch een fijne ontspannen houding aannemen. De rugleuning is voorzien van kwalitatief hoogwaardig schuim, dat zorgt voor meer ondersteuning dan je gewend bent.

Ook worden er verstelbare luchtkussens in de rugleuning geplaatst om extra steun te bieden op plaatsen waar het nodig is, zoals bijvoorbeeld je onderrug. Daarnaast letten we op de armsteunen die jouw armen ondersteunen. Door je armen goed te ondersteunen ontstaat er minder druk op de bovenrug en schouders, waardoor je de spanning gemakkelijker los kunt laten. Zo zorgen wij voor een optimale zitoplossing waarmee jij goed zit. De focus ligt bij onze bureaustoelen volledig op jou!