Ergonomische bureaustoel voor thuis

Ergonomische bureaustoel voor thuis

Werk je veel vanuit huis voor jouw eigen onderneming of voor je werkgever? Bij het thuiswerken is het heel belangrijk dat je comfortabel en op de juiste manier zit. Dat kan veel lichamelijke klachten voorkomen of verbeteren én draagt bij aan je productiviteit. Werk jij momenteel thuis op een ‘gewone’ stoel of een bureaustoel die niet volledig af te stemmen is op jouw lichaam? Dan is het slim om eens te kijken naar een goede ergonomische bureaustoel voor thuis.

In dit artikel

Minder aandacht voor de thuiswerkplek​
Wat is een ergonomische bureaustoel?
Waarom kies je een ergonomische bureaustoel voor thuis?
Wat is een goede ergonomische bureaustoel voor thuis?
De vergoedingen bij een thuiswerkplek
Een ergonomische bureaustoel van EMTEK
Onze werkwijze: hoge kwaliteit en service

Minder aandacht voor de thuiswerkplek

Doorgaans wordt er minder aandacht besteed aan de thuiswerkplek. We werken bijvoorbeeld nu, tijdens de coronacrisis, meer vanuit huis dan ooit. Alleen wordt er nauwelijks nagedacht over onze thuiswerkplek. Vaak doet deze onder aan onze normale werkplek op kantoor, die veelal wel voldoet aan de beschermende arbo wetgeving.

We nemen vaak zelfs genoegen met een plekje aan de keukentafel. Echter kun je hierdoor last krijgen van verschillende lichamelijke klachten of juist verergering van de klachten die je al had. Het is verstandig om hier zorgvuldig mee om te gaan en te kiezen voor een ergonomische bureaustoel voor thuis, die jouw lichaam zo goed mogelijk ondersteunt.
Zo richt je jouw thuiswerkplek goed in!

Wat is een ergonomische bureaustoel?

Waar een gewone bureaustoel is afgestemd op de gemiddelde lichaamsbouw en -lengte, reikt een ergonomische bureaustoel iets verder. Zo kun je niet alleen de hoogte van de bureaustoel instellen, maar ook de armleuningen, de rugleuning-hoogte, de zitdiepte en de kanteling van de zitting en rugleuning. In sommige gevallen kan je daardoor een goed zitcomfort bemachtigen.

Een goede ergonomische bureaustoel kan dus wat meer mensen ondersteunen, die bijvoorbeeld iets groter of iets kleiner zijn dan gemiddeld. Wees er echter van bewust dat de term “ergonomisch” te pas en te onpas door veel fabrikanten wordt gebruikt om een standaard product interessanter te maken.

Het is van belang dat een stoel je werkelijk past en op de juiste plaatsen ondersteunt. Voor de meeste mensen zal een goede ergonomische bureaustoel geschikt zijn, maar als je lichamelijke klachten hebt, of kleiner/groter bent dan “gemiddeld” heeft het zin om contact op te nemen met een specialist.

EMTEK Ergonomics maakt al sinds 1996 maatwerk bureaustoelen. We vinden het erg belangrijk dat ieder persoon goed kan zitten en de juiste zitcomfort en ondersteuning ervaart. Het moet niet uitmaken of een persoon lang, kort, licht of zwaar is. Iedere bureaustoel die we leveren wordt volledig met de hand in elkaar gezet en onderworpen aan een kwaliteitstest. We leveren zowel de volledig instelbare ergonomische bureaustoel uit de Fit Office lijn als bureaustoelen op maat, specifiek afgestemd per lichaam of klacht. Neem zeker contact op voor meer informatie over onze ergonomische bureaustoelen.

 

Waarom kies je een ergonomische bureaustoel voor thuis?

Het is natuurlijk heel fijn als een bureaustoel bij je lichaam aansluit als je last hebt van lichamelijke klachten. Maar wacht bij voorkeur zeker niet tot je al klachten hebt!

Dit zijn andere redenen om voor een ergonomische bureaustoel voor thuis te kiezen:

  • Allereerst is het comfort een belangrijk onderdeel. Het hoeft niet zo te zijn dat je nu lichamelijke klachten ondervindt, maar het kan wel zijn dat deze in de toekomst wel optreden. Een traditionele keukenstoel of een simpele bureaustoel is namelijk niet ontworpen om een hele dag op te zitten. Misschien heb je al gemerkt dat je tussendoor vaker opstaat dan op kantoor of last krijgt van hoofdpijn. Dit zijn kleine dingen die wijzen op een laag comfort en later kunnen resulteren in lichamelijke klachten, zoals pijn in onderrug en billen, maar ook pijn in nek en schouders. Iets wat je ten alle tijden beter kan voorkomen, dan genezen.
  • Het tweede punt is de productiviteit. Als je minder lekker zit, dan is lastiger om je goed te concentreren. Je wordt misschien afgeleid door je zithouding, een lichaamsdeel dat slaapt of simpelweg door het minimale comfort van de stoel. In een comfortabele stoel kun je jezelf langer aan een stuk door concentreren, waardoor het gemakkelijker wordt om jezelf op een lastige taak te richten.
  • Een goede ergonomische bureaustoel voor thuis zorgt ook voor een betere gezondheid. Buiten minder lichamelijke klachten, wat we al eerder noemden, zorgt een goede bureaustoel er ook voor dat je gemakkelijker beweegt en fitter bent. Je kunt namelijk makkelijker opstaan, maar ook de bureaustoel kantelen om in beweging te blijven. Dit in combinatie met comfort, zorgt ervoor dat je een stuk lekkerder in je vel zit!
  • Tot slot is het verstandig dat: wanneer je opzoek bent naar een nieuwe bureaustoel voor thuis, je in overweging neemt dat een ergonomische bureaustoel langer meegaat. Het is inderdaad een investering, maar wel een waar je jarenlang plezier van hebt en uiteindelijk levert dat ook nog eens veel meer op voor je gezondheid en je productiviteit.

Weinig klachten?

Ga dan voor een ergonomische bureaustoel (Fit Office)

Ervaar je nauwelijks klachten of problemen met je bureaustoel op het werk? Dan is de Fit Office bureaustoel een goede match voor jou. Deze ergonomische bureaustoel is uitermate geschikt voor een werkplek thuis of op kantoor. Hij sluit volledig aan op jouw lichaam en we stellen hem zelfs persoonlijk voor je af!

Verder voorkomt de Fit Office bureaustoel pijn bij het zitten. Hij sluit maar liefst aan bij 96% van het kantoorpersoneel, dus het is hoogstwaarschijnlijk ook een goede match voor jou. Door onze grote ervaring met bureaustoelen op maat is hij van goede stevige kwaliteit en gaat hij jarenlang mee. Zitklachten worden door onze persoonlijke aanpak en onze ervaring in de praktijk altijd tot het minimum beperkt.

Medische klachten of afwijkend lichaamsformaat?

Neem dan een maatwerk bureaustoel (Fit One)

Heb je last van medische klachten of een afwijkend lichaamsformaat? Dan is onze Fit One oplossing misschien wat voor jou! Dit zijn maatwerk bureaustoelen die we ontwerpen aan de hand van jouw specifieke klacht. Heb je bijvoorbeeld last van heup- of rugklachten? Of ben je minder mobiel, zwaarder dan gemiddeld, klein of erg lang? Dan hebben wij hiervoor een speciale bureaustoel die veel beter bij jou past.

De Fit One bureaustoelen zijn uniek per klacht, zodat ze zo goed mogelijk bij jouw lichaam passen en ondersteunen waar nodig. Zo ziet de Fit One bureaustoel bij rugklachten er anders uit dan de Fit One bureaustoel bij heupklachten. Daarnaast zit er ook een groot verschil tussen de bureaustoel voor kleine en lange mensen. Ieder persoon is uniek en daar hoort een bijpassende bureaustoel bij.

De Fit One bureaustoel is erkend als Medisch Hulpmiddel door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Bij bewezen noodzaak kan de stoel volledig vergoed worden door het UWV, waarbij wij je graag een handje helpen bij de aanvraag. Met deze ergonomische bureaustoel weet je zeker dat je goed zit.

De vergoedingen bij een thuiswerkplek

Aangezien we nu meer thuiswerken en je zelf jouw thuiswerkplek inricht, ben je misschien benieuwd naar de vergoedingen bij een thuiswerkplek. Is het bijvoorbeeld mogelijk om een bureaustoel te declareren bij de werkgever? In deze paragraaf geven we daar graag antwoord op.

Voorheen was er een specifiek bedrag beschikbaar om een thuiswerkplek in te richten om zo het thuiswerken te bevorderen. Dit wordt op dit moment echter niet meer beschikbaar gesteld. Nu zijn werkgevers aangewezen op de werkkostenregeling (WKR). Dit is de vrije ruimte die zij jaarlijks onbelast mogen besteden.

De vrije ruimte is sinds 2020 1,7% van de loonsom van alle medewerkers van het bedrijf bij elkaar opgeteld. De ruimte is daardoor iets groter geworden, dan voorheen. Eerst was er namelijk maar 1,2% vrije ruimte dat werkgevers onbelast konden besteden.

Echter wordt deze vrije ruimte ook voor andere dingen benut en is de werkgever niet verplicht om deze vrije ruimte te besteden aan thuiswerkplekken. De werkgever is verantwoordelijk voor een gezonde en veilige werkplek, ook als dit bij jou thuis is. Alleen of dit mogelijk is, is afhankelijk van wat er redelijkerwijs van de werkgever verwacht kan worden.

 

Bespreek het met je werkgever

Het is daarom belangrijk om dit onderwerp bij je werkgever bespreekbaar te maken, om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Zo kun je misschien ook tijdelijk een bureaustoel meenemen van je huidige werkplek of een bureaustoel krijgen die je later weer in kunt leveren. In het mooiste geval wil de werkgever je bureaustoel misschien vergoeden en kan je deze later weer op kantoor gebruiken!

Zit je vanwege je gezondheid thuis, bijvoorbeeld door lichamelijke klachten als heupklachten? Als een bureaustoel bijdraagt aan jouw herstel, dan is het waarschijnlijk een optie om deze vergoed te krijgen. Een hulpmiddel als deze kan namelijk vergoed worden via Wet WIA bij bewezen noodzaak. Het UWV zal uiteindelijk beslissen of je hier ook daadwerkelijk recht op hebt.

Wij helpen je graag bij al je vragen over het vergoedingstraject en onze ergonomische bureaustoelen voor jouw lichamelijke klachten.

 

Een ergonomische bureaustoel van EMTEK

Nu ben je misschien benieuwd, als je een ergonomische bureaustoel voor thuis gaat uitkiezen, wat dan de redenen zijn om voor een bureaustoel van EMTEK te kiezen. We leggen je graag uit wat de voordelen zijn en hoe wij je op weg helpen naar jouw ideale bureaustoel.

Met meer dan 20 jaar ervaring helpen wij je graag naar een bureaustoel die echt bij je past. Welk zitprobleem je ook ervaart, wij denken met je mee voor een bureaustoel die goed past bij jouw lichaam en jouw thuiswerkplek. We zitten enorm veel op een dag en daarom is het belangrijk dat ons zitcomfort zo optimaal mogelijk is. Je wilt lekker zitten en pijn bij zitten voorkomen of tegengaan.

Door goed te kijken naar hoe onze ergonomische bureaustoelen in praktijk in gebruik worden genomen, weten wij ook precies hoe wij onze stoelen kunnen blijven verbeteren. De Fit Office bureaustoelen sluiten aan bij de wensen van veel klanten. Ze bieden goede comfort, ondersteuning en laten mensen daadwerkelijk goed zitten. Iets wat je echt kan helpen bij een betere productiviteit én gezondheid.

Wij hebben door ons team van zitspecialisten ervaring met meer dan 2000 verschillende zitproblemen. We hebben daardoor veel kennis met zitklachten en zijn graag een luisterend oor. Met een gratis passing op locatie of via een videogesprek kijken we welke bureaustoel het best past bij jou en jouw werkplek.

Onze werkwijze: hoge kwaliteit en service

Aan de hand van een interview vragen we je dan naar welke zitklachten je ervaart of wat voor stoel je precies nodig hebt. We vragen goed door, zodat we meteen een duidelijk idee hebben welke bureaustoel het meest geschikt is voor jou.

Als de Fit Office bureaustoel niet voldoet komt onze zitspecialist graag langs voor en passing (kan ook middels een formulier en een videogesprek). Is het op locatie? Dan neemt de zitspecialist ook een demostoel mee, zodat we precies zien hoe een bureaustoel het beste aansluit bij je werkplek. Daarnaast voel je ook meteen de comfort van een EMTEK bureaustoel en kunnen we nog aanpassingen doen om jouw zitervaring te verbeteren.

Als de passing is geweest, waarbij we het probleem en de werkplek hebben gezien en besproken, dan stellen we de offerte op. We bespreken intern na welke oplossing we het best bij jou vinden passen en die gieten we in een overzichtelijke offerte. Allemaal geheel vrijblijvend!

Neem contact op

Afhandeling

Ga je akkoord met de offerte? Dan gaan we meteen aan de slag met het produceren van de stoel in de werkplaats. Dit duurt ongeveer 3 tot 6 weken, waarna we de bureaustoel nog onderwerpen aan een grondige kwaliteitstest. Als hij klaar is komen we hem persoonlijk afleveren op de werkplek, waarbij we hem helemaal goed voor je afstellen. We leggen je natuurlijk ook uit hoe de bureaustoel werkt, zodat je daar altijd nog aanpassingen in kunt doen.

Na drie maanden bellen we weer even om te controleren of alles naar wens is. Mochten er problemen zijn, dan helpen we je uiteraard met het oplossen hiervan. Tussentijds kun je ons natuurlijk ook altijd bellen met vragen. We doen alles voor een hoge kwaliteit en zo goed mogelijke service. Hier lees je de ervaringen van klanten die je voorgingen.

Ben je benieuwd wat een ergonomische bureaustoel voor thuis voor jou kan betekenen? Wij leggen het je graag in detail uit! Neem snel contact met ons op of bekijk hier de mogelijkheden voor een bureaustoel voor de thuiswerkplek.