Dirk Messchaert

De ervaring van Dirk

De stoel van EMTEK heeft mijn werk een stuk aangenamer gemaakt. Met name vanwege de steun in mijn rug en de voetenbank. Mijn benen hangen niet meer in de lucht en mijn rug wordt goed ondersteund

Het verhaal van Dirk

“De stoel van EMTEK heeft mijn werk een stuk aangenamer gemaakt. Ik zit nu op kantoor als ieder ander mens. Het bevalt zo goed dat ik er voor thuis ook één heb aangeschaft.”

Op welke stoel zit Dirk?

Dirk vertelt

“Ik werk nu 17 jaar bij Bovemij Financiële Diensten. Jarenlang heb ik daar op een normale bureaustoel gezeten. Omdat ik kleiner ben dan gemiddeld (vanwege achondroplasie) geeft een standaard bureaustoel mij echter geen ondersteuning. Als ik tegen de rugleuning zit, zijn mijn benen recht vooruit gestrekt. Ga ik op het randje zitten, dan hangen mijn benen in de lucht.

Daarom heb ik uiteindelijk via het GAK (zo heette dat toen nog) een speciale bureaustoel gekregen. Dat beviel toen, want ik had geen vergelijking.

Een tijdje later kwam ik de mensen van EMTEK tegen bij een bijeenkomst van de Belangenvereniging Van Kleine Mensen (BVKM) en besloot een passing aan te vragen. Zo’n passing is toch gratis dus ik had niets te verliezen. Het verschil tussen mijn speciale bureaustoel en de EMTEK stoel bleek echt heel groot.

Met de offerte voor de bureaustoel op maat van EMTEK heb ik een vergoedingsaanvraag ingediend bij het UWV. EMTEK heeft mij hierbij veel geholpen. Omdat ik echt een speciale zitoplossing nodig heb werd het volledige bedrag van de bureaustoel vergoed.

De stoel van EMTEK heeft mijn werk een stuk aangenamer gemaakt. Met name vanwege de steun in mijn rug en de voetenbank. Mijn benen hangen niet meer in de lucht en mijn rug wordt goed ondersteund. Ik zit nu op kantoor als ieder ander mens. Het bevalt zo goed, dat ik er voor thuis ook een heb aangeschaft.”

Trots op onze klanten

Mimi van Emtek voegt toe

“Mensen met de groeistoornis achondroplasie hebben niet alleen korte ledematen ten opzichte van de romp. Het borstwervelkanaal is vaak ook vernauwd, waardoor de schouders naar voren komen. Dat geeft nek- , rug- en schouderklachten. Dat vergt een extra aanpassing aan de hoogte van de armleuning en een kortere zitting. Afhankelijk van de hoogte waarop iemand zijn of haar voeten kan optillen, maken we een geïntegreerde voetenbank met één of meer treden. Bij vergelijkbare bureauhoogtes zit iedereen dan op hetzelfde oogniveau. Dat levert ook een beter onderling contact op.”