Meer bewegen op kantoor met deze 5 tips

5 tips om meer te bewegen op kantoor

1. Staand vergaderen in plaats van zitten

Gewend om uren achter elkaar te zitten tijdens vergaderingen? Probeer dan eens om staand te vergaderen. Uit onderzoek blijkt dat er vele voordelen te benoemen zijn. Zoals meer efficiëntie, dat resulteert in een snellere besluitvorming. Reken even door en dan kom je op een algehele kostenbesparing uit. Als extraatje komt er ook nog bij dat je meer beweegt.

2. Vragen aan je collega? Loop eens langs

Soms kom je tijdens het werken ergens niet uit en je schakelt de hulp in van een collega. Gebruik je hiervoor vaak de telefoon, of een email?. Probeer de volgende keer dan eens langs zijn/haar werkplek te lopen om de vraag te laten beantwoorden. Tenzij je collega zich op een andere locatie bevindt of werkt in de buitendienst natuurlijk.

3. Haal regelmatig drinken

Wellicht ben jij iemand die een duurzame plastic fles met water op jouw bureau hebt staan. Vul deze regelmatig bij. Of als je er geen hebt dan kan je een glas gebruiken om water bij te vullen en jezelf te verplichten om te bewegen. Misschien drink je wel helemaal geen water tijdens het werken. Dan is het een goed idee om daar nu mee te beginnen. Een mens heeft minstens twee liter water per dag nodig om afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen. Op die manier blijf jij gezond.

4. Een bezoek aan het toilet

Als je regelmatig water drinkt moet je ook naar het toilet. Nog een bijkomend voordeel van veel water drinken! Aangezien het toilet niet direct naast jouw bureau staan is de kans groot dat je een klein stukje moet lopen. Zo kom jij weer lekker in beweging.

5. Haal een kopie op bij de printer

Ja het klinkt erg bekend, maar het is een gemakkelijke oplossing om aan je dagelijkse beweging op het kantoor te voldoen. Zo kom je snel aan 2 minuten beweging per half uur mits je veel print.

Maak gebruik van yoga poses

Zoals je ziet is het vrij eenvoudig om aan beweging te komen op het werk. Je zal er echter wel bewust van moeten zijn. Door je constant op je werk te richten kan je dit bewustzijn verliezen. Daarom kan je er ook voor kiezen om oefeningen te doen tijdens het werk. Ook als je last hebt van nek-, schouder- of rugklachten. Door enkele yoga oefeningen uit te voeren kun je jezelf weer helemaal opladen. Lees daarvoor het volgende artikel:

Beoefen yoga met behulp van je bureaustoel