Subsidies

Vergoedingsaanvraag voor bureaustoel op maat

Wie een maatwerk bureaustoel nodig heeft denkt al snel aan de mogelijkheden om deze vergoed te krijgen. Dat is logisch, want wie deze keuze maakt voor een Medisch Hulpmiddel doet dit vaak uit noodzaak. Maar via welke wet komt de vergoeding tot stand? Welke instantie regelt dat? En bij wie ligt de verantwoordelijkheid voor de gezondheid van werknemers? Voor Nederland lees verder, voor België klik je op de onderstaande knop.

Voor België klik hier!


Via Wet WIA kan een hulpmiddel vergoed worden

Volgens de officiële website van de Rijksoverheid regelt Wet WIA een uitkering voor werknemers die niet, of minder kunnen werken. Volgens Artikel 35 lid 1 van deze wet kan men een hulpmiddel vergoed krijgen als deze bijdraagt aan het behoud, herstel of bevordering van de mogelijkheid tot het verrichten van arbeid. Dus bij bewezen noodzaak kan een medisch hulpmiddel volledig vergoed worden via de Wet WIA.


Bureaustoel op maat is een medisch hulpmiddel

De Fit One bureaustoel op maat van EMTEK is vaak de enige oplossing voor een zitprobleem. De stoel draagt direct bij aan het behoud, herstel of bevordering van de mogelijkheid tot het verrichten van arbeid. Daarom heeft het CIBG (een uitvoeringsorganisatie van het Ministerie van VWS) de maatwerk bureaustoel van EMTEK als Medisch Hulpmiddel geregistreerd.


UWV bepaalt wie hulpmiddel vergoed krijgt

Het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) is een Nederlandse overheidsinstelling die o.a. verantwoordelijk is voor het uitvoeren van de werknemersverzekering WIA. Ook beoordeelt het UWV of een werknemer recht heeft op een uitkering hieruit en bepaalt zij de hoogte en de duur van de uitkering. Een bureaustoel op maat wordt dus alleen vergoed als het UWV daar de noodzaak van in ziet. Daarnaast bepaalt het UWV of het hulpmiddel volledig vergoed wordt of niet.


Bedrijf is verantwoordelijk voor bieden van hulpmiddel

Gezonde werknemers dragen direct bij aan het succes van een bedrijf. De werknemer voelt zich betrokken bij het bedrijf als er aandacht uitgaat naar zijn gezondheid. Ook kost ziekteverzuim de onderneming veel geld en productiviteit. Een bedrijf is gebaat bij een gezonde werknemer en zou hier dus de verantwoordelijkheid voor moeten nemen.


 

We helpen met vergoedingsaanvragen

Wij hebben veel ervaring met het vergoedingstraject en helpen je graag met je aanvraag. Wil je meer weten over de mogelijkheden die je hebt? Bel ons dan op +31(0)228-520803, of vraag via het onderstaande formulier een advies gesprek aan

Vraag je advies gesprek aan!