Vergoeding aangepaste bureaustoel voor mensen in België

Wie een maatwerk bureaustoel nodig heeft zoekt waarschijnlijk naar mogelijkheden om deze vergoed te krijgen. Dat is logisch, want wie de keuze maakt voor een Medisch Hulpmiddel doet dit vaak uit noodzaak. Maar via welke instantie kan je een vergoeding aanvragen? En bij wie ligt de verantwoordelijkheid voor de gezondheid van werknemers? Dat is precies wat we uitleggen op deze pagina.


 

In België kan VDAB een medisch hulpmiddel vergoeden

VDAB is de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding. Deze instantie is verantwoordelijk voor het toekennen van vergoedingen voor je arbeidshandicap. Dit betreft gereedschap, kleding en aanpassingen aan je arbeidspost. Dus bij bewezen noodzaak kan een medisch hulpmiddel volledig vergoed worden via de Wet WIA.

Meer informatie

Wij maken medische hulpmiddelen

De Fit One bureaustoel op maat van EMTEK is vaak de enige oplossing voor een zitprobleem. De stoel draagt direct bij aan het behoud, herstel of bevordering van de mogelijkheid tot het verrichten van arbeid. Daarom heeft het CIBG (een uitvoeringsorganisatie van het Nederlandse Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport) de maatwerk bureaustoel van EMTEK als Medisch Hulpmiddel geregistreerd.


Bedrijven zijn verantwoordelijk voor hulpmiddelen

Gezonde werknemers dragen direct bij aan het succes van een bedrijf. De werknemer voelt zich betrokken bij het bedrijf als er aandacht uitgaat naar zijn gezondheid. Ook kost ziekteverzuim de onderneming veel geld. Daarom is een bedrijf gebaat bij een gezonde werknemer.


 

We helpen met vergoedingsaanvragen

Wij hebben veel ervaring met het vergoedingstraject en helpen je graag met je aanvraag. Wil je meer weten over de mogelijkheden die je hebt? Bel ons dan op +31(0)228-520803, of vraag via het onderstaande formulier een advies gesprek aan

Vraag je advies gesprek aan!